Fursecuri cu pasta de macese

de Panacris in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 3691 vizualizari

 

No, dacă Tata Zmeu, a început testările ptr Craciun, cu caltaboși, tobă și jumări, eu am demarat proba fursecurilor și prăjituricilor  pentru sărbătorile de iarnă ;) 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt grăsime 65 % 
  • 300 gr făină albă de grâu 
  • 100 gr zahăr tos 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • Pentru umplutură:
  • ½ borcan de cca. 300 ml pastă de măceșe - a la Panacris ;) http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu pasta de macese:

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se întinde mai bine și ușor cu ajutorul foii de copt ;) vedeți în poza de mai jos ;) După ce s-a întins foaia, începe joaca, se decupează fursecurile de bază, apoi cele pentru partea de sus. Se așază ușor pe tava tapetată cu foaie de pergament și se coc cca. 10 minute, în cuptorul preîncins, la 180 grade. Baza fursecurilor se unge cu pastă de măceșe, mărinimos ;) Capacele de fursecuri se pudrează cu zahăr farin, încă în tavă înainte de montarea lor, apoi se așază cu grijă peste baza de fursecuri unse cu pastă de măceșe ;) Se pot consuma în cca. 60 de minute, până la 2 săptămâni, dacă mai rămân ;) Spor și poftă bună! Pe cât e de lung expus modul de preparare, pe atât de simplă e rețeta ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

21.11.2016, 09:37

ce bine suna..dar si arata super!

Gherca Daniela 1

21.11.2016, 17:23

simona72 1

22.11.2016, 08:10

Astea imi aduc aminte de copilarie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pască cu brânză dulce